Bio

“Mijn muziek is mijn beste vriend.”

Uplifting beats, positieve vibes en soms een donker randje. Het is niet altijd makkelijk om uit te leggen hoe we ons precies voelen. Soms vinden we het moeilijk om nou net dát te pin- pointen wat we eigenlijk echt willen zeggen. Nu-pop singer/songwriter Ella East heeft de woorden gevonden. Voor jou en ook een beetje voor zichzelf. 
 
“Het gevoel dat muziek mij geeft is écht en helemaal van mij. Door muziek voel ik me fijn. Het geeft vrijheid en tegelijk een soort geborgenheid. En alles kan en mag.”

Hoor je Ella East zingen dan weet je meteen dat zij het is. Haar heldere stem raakt elk publiek weer en hoe langer ze op het podium staat, hoe dieper de zintuigen geprikkeld worden. Haar muziek is soms licht en fragiel, aangesterkt met elektronische invloeden of in volle band bezetting.

Ze laat zich inspireren door artiesten als London Grammar of de Zweedse Sigrid. “Popmuziek van nu heeft altijd een soort melancholie. Het kan heel up klinken, maar met wat donkere lyrics… daar houd ik van, dan kan je me wegdragen.” In oktober 2018 bracht ze haar debuut EP “Where To Go” uit in eigen beheer. Ze speelde de afgelopen jaren o.a. in Bird, op Altersonic en dit jaar in de halve finale van de Grote Prijs van Nederland. Het is 2019 en vanaf deze lente gaat ze met regelmaat tracks releasen en haar verhaal vertellen.